Kjøttdeiggryte med søtpotet og spinat, servert med hjemmelagde tortillachips, salat og yoghurt
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Eplesidereddik
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Kinesisk hvitløk
1 stk
Gul løk
1 stk
Søtpoteter
3 stk
Kjøttdeig
850 g
Garam masala
2 pakke
Hakkede tomater
2 boks
Spinat
200 g
Hvetetortillaer
2 pakke
Hjertesalat
2 stk
Yoghurt naturell
300 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ikke har eplecidereddik, kan du fint bruke hvitvinseddik, rødvinseddik eller en annen god eddik til salaten.
Sett stekeovnen på 180 grader.
Skrell hvitløken, løken og søtpotetene. Finhakk hvitløken og løken. Kutt søtpotetene i terninger.
Varm opp en vid kjele med litt olje til høy varme. Stek kjøttdeigen i et par minutter, til den har fått en gyllen stekeskorpe. Hakk deretter kjøttdeigen opp i store biter. Tilsett hvitløken og løken, og stek videre til løken er blank. Tilsett søtpotetbitene og ønsket mengde garam masala. Ha i de hakkede tomatene. Skyll tomatboksen med ca. 1 dl vann og ha vannet i gryten. La det hele småkoke i 10–15 minutter, eller til søtpotetbitene er møre. Smak til med salt og pepper. Skyll spinaten og vend den inn i gryten rett før servering.
Del tortillaene i trekanter. Fordel trekantene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i ca. 10 minutter, eller til tortillatrekantene er gylne og sprø.
Skyll hjertesalatene og kutt dem i tynne strimler. Ha salaten i en bolle, og vend inn litt olivenolje og eplecidereddik rett før servering.
Server kjøttdeiggryten med tortillachipsene, salaten og yoghurten.
Vel bekomme!