Bacalao med torsk, paprika, poteter og persille

Bacalao med torsk, paprika, poteter og persille

Ny oppskrift
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

6 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Poteter
700 g
Gul løk
2 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Koriander og kruspersille
½ pakke
Grønn paprika
2 stk
Moste tomater
1 flaske
Tomatpesto
2 pakke
(Egg, Laktose)
Chiliflak
¼ pakke
Lettsaltet torskefilet
1000 g
(Fisk)
Pitabrød
6 stk
(Hvete, Rug)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til bacalaoen med litt røkt paprikapulver!

Sett stekeovnen på 200 grader.
Kutt potetene i skiver eller terninger og kok dem i en kjele med lettsaltet vann i 10–15 minutter. Hell deretter av vannet.
Skrell løkene og hvitløken. Kutt løkene i skiver og paprikaene i store terninger. Finhakk hvitløken. Plukk bladene av kruspersillen fra urtepakken, og finhakk bladene og stilkene hver for seg. Skjær fisken i store terninger. 
Varm opp en vid kjele med litt olje til middels høy varme. Stek løken, hvitløken og persillestilkene i 2–3 minutter, til løken er blank. Tilsett deretter paprikabitene, de moste tomatene, tomatpestoen og ønsket mengde chiliflakes. Smak deg frem med chiliflakesene, da det lett kan bli sterkt for de minste. Smak til gryten med 1–2 ss sukker og litt pepper. La gryten småkoke i ca. 10 minutter. Vend deretter inn de ferdigkokte potetbitene, og legg fiskebitene på toppen av gryten. Trykk fiskebitene lett ned i gryten, legg på et lokk og la gryten trekke på lav varme i 5–7 minutter.
Varm pitabrødene i ovnen i 3–4 minutter. 
Topp suppen med persillebladene, olivenolje og pepper ved servering. Server pitabrødene ved siden av.
Vel bekomme!