Tomatisert fiskesuppe med torsk og grove bagetter
3.87 (102)
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Bygg·
- Havre·
- Fisk·
- Hvete·
- Rug
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Torskefilet
375 g
Bakepotet
1 stk
Gul løk
½ stk
Gulrøtter
200 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Fennikel
½ stk
Moste tomater
350 ml
Tomatpesto
1 pakke
Fiskebuljong
1 pakke
Grove bagetter
1 pakke
Koriander og kruspersille
½ pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en blender før du tilsetter fisken og potetene hvis du vil ha en jevnere suppe.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Kutt bakepoteten i grove biter. Kok potetbitene i en kjele med lettsaltet vann i 8–10 minutter. Hell deretter vannet av potetbitene og la dem dampe seg tørre i kjelen.
Skrell og grovhakk løken. Skrell og finhakk hvitløken. Skyll fennikelen i kaldt vann og kutt den i grove biter. Skrell gulrøttene og kutt dem i terninger. Skyll fisken i kaldt vann og tørk den med et rent kjøkkenhåndkle eller litt kjøkkenpapir. Skjær fisken i biter på ca. 3 x 3 cm. Krydre fiskebitene med salt og pepper.
Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme, og stek løken, hvitløken, fennikelen og gulrøttene i 2–3 minutter. Tilsett de moste tomatene, tomatpestoen, fiskebuljongen og 4 dl vann og kok opp. La suppen småkoke i 8–10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Tilbered bagettene som anvist på pakken mens suppen småkoker.
Ha fisken og potetbitene i suppen og la det hele trekke i 3–4 minutter til.
Finhakk persillen fra urtepakken. Strø persillen over suppen ved servering, og server bagettene ved siden av.
Vel bekomme!