Quinoasalat med ovnsbakt søtpotet, granateple og falafel

Quinoasalat med ovnsbakt søtpotet, granateple og falafel

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
    Falafelmiks
    400 g
    Søtpotet
    1 stk
    Granateple
    1 stk
    Mynte
    1 pakke
    Ferdigkokt quinoa
    200 g
    Tyrkisk krydder
    1/2 pakke
    Tzatziki
    150 g
    (Egg, Sennep, Melk, Laktose)
    Syltet rødløk
    1 pakke
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Granateplefrø til overs? Strø dem over yoghurt med müsli til frokost!

    Sett stekeovnen på 230 grader.
    Tilbered falafelmiksen som anvist på pakken. Tilsett gjerne litt mer væske hvis blandingen virker for tørr. 
    Skyll søtpoteten godt. Kutt søtpoteten i middels store terninger og fordel terningene utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn det tyrkiske krydderet og litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetterningene i ovnen i ca. 15 minutter.   
     Rull falafeldeigen til små boller, og trykk bollene litt flate. Varm opp en stor stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek falafelbollene til de er gylne og sprø på begge sider.
    Kutt bunnen og toppen av granateplet, og kutt det deretter forsiktig på langs med en kniv før du brekker det i to. Plukk ut granateplefrøene med fingrene.
     Finhakk mynten. Ha quinoaen i en stor serveringsbolle, og vend inn mynten, den syltede rødløken og granateplefrøene. Topp salaten med de ferdigstekte søtpotetterningene, og server falafelbollene og tzatzikien ved siden av.
    Vel bekomme!