Lyrfilet à la meunière med timianpoteter, rosenkål, reddiker og choronsaus

Lyrfilet à la meunière med timianpoteter, rosenkål, reddiker og choronsaus

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Bygg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
400 g
Rosenkål
1 pakke
Timian og bladpersille
1/2 pakke
Reddiker
1 pakke
Vårløk
1/2 pakke
Tomatpuré
1,5 ss
Bearnéssaus
1 pakke
(Fisk, Egg, Bygg, Melk, Laktose)
Lyrfilet
375 g
(Fisk)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Paner fisken med pisket egg, brødsmuler, revet parmesan og frisk persille!

Sett stekeovnen på 220 grader.
Grovhakk timianen fra urtepakken. Skyll potetene og rosenkålene og kutt hver potet og rosenkål i to på langs. Fordel rosenkålene og potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn 1 ss olje, timianen og litt salt og pepper. Stek brettet i ovnen i ca. 20 minutter, eller til potetene er gjennomstekte. 
 Varm opp en liten kjele med 1 ss olje til middels høy varme, og stek 1,5 ss tomatpuré raskt. Pisk inn bearnéssausen, og la sausen stå på lav varme frem til servering.
Skyll vårløken og kutt den og reddikene i biter. Stek vårløken og reddikene på brettet sammen med potetene og rosenkålene de siste 5 minuttene av steketiden.
 Tørk fiskestykkene lett med litt kjøkkenpapir. Krydre fisken med litt salt og pepper. Ha litt hvetemel i en skål, og vend hvert fiskestykke i melet. Varm opp en stekepanne med ½ ss olje og ½ ss smør. Stek fisken i ca. 2 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. 
Fun fact! Ordet meunière betyr "møllerens hustru" og referer til en tilberedning hvor fisken skal vendes i hvetemel før den stekes. Melpaneringen gir fisken en god stekeskorpe samtidig som den bevarer fiskens saftighet. 
Vel bekomme!