Currygryte med helstekt blomkål, paprika og papadam
Ny oppskrift
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sennep·
- Mandler
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Blomkål
1 stk
Rødløk
1 stk
Cherrytomater
250 g
Linsemiks
125 g
Kikerter
1 pakke
Kormapaste
2 glass
Kokosmelk
400 ml
Gul paprika
1 stk
Lime
1 stk
Koriander
1 bunt
Papadams
1 pakke
Mangochutney
2 glass
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Krydre blomkålen med litt spisskummen og paprikapulver før steking!
Sett stekeovnen på 240 grader.
Fjern bladene på blomkålen, og kutt vekk mesteparten av stilken, slik at blomkålen blir noenlunde flat på undersiden. Legg blomkålen i en ildfast form, pensle den med olivenolje og krydre den med salt og pepper. Stek blomkålen i ovnen i 20-25 minutter. Pensle blomkålen med litt mer olivenolje halvveis i steketiden.
Skrell og finhakk rødløken. Kutt tomatene i grove biter. Hell laken av kikertene.
Tilbered linsene som anvist på pakken. Hell vannet av linsene når de er ferdigkokte.
Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek rødløken i ca. 2 minutter, til den er blank. Ha i kikertene og kormapasten, og stek videre i ca. 1 minutt. Tilsett deretter kokosmelken og 4-5 dl vann. Gi gryten et oppkok og la den småkoke i 10-12 minutter. Ha i de ferdigkokte linsene når det gjenstår ca. 2 minutter av koketiden, og ha i tomatbitene når det gjenstår ca. 1 minutt. Smak til med salt og pepper og eventuelt mer kormapaste før servering.
Rens paprikaen og kutt den i staver. Ha paprikastavene i en serveringsskål, og drypp over litt olivenolje. Kutt limen i båter, og finhakk korianderen.
Tilbered papadamene som anvist på pakken.
Ta den ferdigstekte blomkålen ut av ovnen, og kutt hver blomkålbit i to, slik at du får fire omtrent like store biter. Server blomkålen med currygryten, paprikaen, limebåtene, korianderen og mangochutneyen. Håper det smaker!
Vel bekomme!