Karrikrydret svin i kokosmelk med daal, basmatiris, agurkyoghurt og koriander

Karrikrydret svin i kokosmelk med daal, basmatiris, agurkyoghurt og koriander

Ny oppskrift
Under 40 min
16 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Liste
Liste
Bilder
Basmatiris
125 g
Svinenakke i skiver
400 g
Karri
1 pakke
Garam masala
1 pakke
Gul løk
1 stk
Kokosmelk
1 stor boks
Gulrøtter
2 stk
Banansjalottløk
1 stk
Ingefær
1 bit
Rød chili
1 stk
Karri
1 pakke
Linsemiks
125 g
Hakkede tomater
1 boks
Agurk
1 stk
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Koriander
1 bunt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp retten med revet kokos!

Skjær svinenakken i terninger. Bland svinenakketerningene sammen med den ene pakken med karri, garam masala-krydderet og litt salt og pepper i en bolle.
Skrell gulrøttene, banansjalottløken og ingefæren. Kutt gulrøttene i terninger, banansjalottløken i skiver og riv ønsket mengde av ingefæren på et rivjern. Kutt ønsket mengde av chilien i skiver. Finhakk korianderen. 
Skrell og finhakk den gule løken. Varm opp en vid kjele med litt olje til middels høy varme. Stek kjøttet i 3-4 minutter, til det har fått en jevn stekeskorpe. Ha i løken og stek videre i 1-2 minutter. Tilsett halvparten av kokosmelken, kok opp, og la det hele småkoke i 15-20 minutter. Smak til med salt, pepper og sukker. Spe på med litt vann for en tynnere konsistens. 
Tilbered risen som anvist på pakken. 
 Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek gulrøttene, banansjalottløken, ingefæren og chilien i 2-3 minutter, til løken er blank. Tilsett 3 dl vann, og resten av kokosmelken, kok opp, og la det hele småkoke i ca. 10 minutter under lokk. Ha i de hakkede tomatene, linsene og den andre pakken med karri og la daalen koke videre i ca. 5 minutter. Smak til med sukker, salt og pepper. 
 Kutt agurken i tynne staver. Bland agurken sammen med yoghurten og litt salt i en serveringsskål. 
Topp retten med korianderen ved servering.
Vel bekomme!