Kokosgryte av rød curry med søtpotet, kikerter, eple, sesamfrø og koriander servert med ris og multibrød
Ny oppskrift
Under 35 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete·
- Rug
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
- pepper
- salt
Jasminris
150 g
Banansjalottløk
1/2 stk
Rød paprika
1 stk
Søtpotet
1 stk
Rød currypaste
1 pakke
Kokosmelk
1 liten boks
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Kikerter
1 pakke
Lime
1 stk
Rustikke multibrød
2 stk
Sesamfrø
1 pakke
Rødt eple
1 stk
Koriander
1 bunt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp gryten med en klatt rømme eller crème fraîche.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell banansjalottløken og søtpoteten. Finhakk banansjalottløken og kutt paprikaen og søtpoteten i mindre biter. Sil laken av kikertene og skyll dem i kaldt vann. Kutt eplet i små terninger. Riv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist sesamfrøene i ca. 1 minutt. Legg sesamfrøene over på en tallerken.
Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek løken, paprikaen og søtpotetene i 2–3 minutter, til løken er blank. Tilsett 1–2 ss currypaste og 1 ss hvetemel, og stek videre, under omrøring, i ca. 1 minutt. Rør inn kokosmelken og grønnsaksbuljongen, kok opp, og la det hele småkoke i ca. 15 minutter, eller til søtpotetbitene er gjennomkokte. Tilsett kikertene mot slutten av koketiden, og smak til med salt, pepper, mer currypaste og skallet og saften fra limen.
Varm multibrødene i ovnen i 4–5 minutter.
Grovhakk korianderen. Topp gryten med sesamfrøene, epleterningene og korianderen, og server risen og multibrødene ved siden av.
Vel bekomme!