Kokosgryte av rød curry med søtpotet, kikerter, eple, sesamfrø og koriander servert med ris og multibrød

Kokosgryte av rød curry med søtpotet, kikerter, eple, sesamfrø og koriander servert med ris og multibrød

Ny oppskrift
Under 35 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Rug

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
Jasminris
150 g
Banansjalottløk
1/2 stk
Rød paprika
1 stk
Søtpotet
1 stk
Rød currypaste
1 pakke
Kokosmelk
1 liten boks
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Kikerter
1 pakke
Lime
1 stk
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Rødt eple
1 stk
Koriander
1 bunt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp gryten med en klatt rømme eller crème fraîche.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell banansjalottløken og søtpoteten. Finhakk banansjalottløken og kutt paprikaen og søtpoteten i mindre biter. Sil laken av kikertene og skyll dem i kaldt vann. Kutt eplet i små terninger. Riv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern. 
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist sesamfrøene i ca. 1 minutt. Legg sesamfrøene over på en tallerken. 
 Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek løken, paprikaen og søtpotetene i 2–3 minutter, til løken er blank. Tilsett 1–2 ss currypaste og 1 ss hvetemel, og stek videre, under omrøring, i ca. 1 minutt. Rør inn kokosmelken og grønnsaksbuljongen, kok opp, og la det hele småkoke i ca. 15 minutter, eller til søtpotetbitene er gjennomkokte. Tilsett kikertene mot slutten av koketiden, og smak til med salt, pepper, mer currypaste og skallet og saften fra limen.
Varm multibrødene i ovnen i 4–5 minutter. 
Grovhakk korianderen. Topp gryten med sesamfrøene, epleterningene og korianderen, og server risen og multibrødene ved siden av.
Vel bekomme!