Ovnsbakte svineknoker med timiankrydret bønnecassoulet og urtecouscous

Ovnsbakte svineknoker med timiankrydret bønnecassoulet og urtecouscous

3.82 (68)
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Svineknoker
2 stk
Gul løk
1/2 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Gul paprika
1 stk
Timian og bladpersille
1/2 pakke
Moste tomater
350 ml
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Hvite bønner
1 boks
Sitron
1/2 stk
Couscous med urter
1 pakke
(Hvete)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt olivenolje eller smør i couscousen for mer smak!

Sett stekeovnen på 220 grader.
 Ha svineknokene (inkludert kraften) i en ildfast form og dekk formen med aluminiumsfolie. Stek formen midt i ovnen i ca. 20 minutter. Fjern aluminiumsfolien, flytt den ildfaste formen høyere opp i ovnen, og stek videre i ca. 5 minutter for en gyllen stekeskorpe.
Skrell løken og kutt den og paprikaen i biter. Skrell hvitløken og finhakk den og timianen fra urtepakken. Sil laken av bønnene og skyll dem i kaldt vann.
 Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme, og stek løken, paprikaen, hvitløken og timianen i 2–3 minutter, til løken er blank. Tilsett de moste tomatene og grønnsaksbuljongen, kok opp, og la det hele småkoke i 10–15 minutter. Ha i bønnene og stekesjyen fra svineknokene når det gjenstår ca. 2 minutter av koketiden. Smak til med salt, pepper, og saft fra sitronen. 
Tilbered couscousen som anvist på pakken. 
Fun fact! Couscous er semule av durumhvete rullet i hvetemel. Grynet stammer fra det nordafrikanske kjøkkenet, men har grunnet smaken og den korte tilberedningstiden blitt utbredt i hele verden.
Vel bekomme!