Asiatisk kylling- og nudelsuppe med ingefær, sitrongress, paprika, vårløk og bønnespirer
Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete
Basisvarer:
- Olje
- soyasaus
Strimlet kyllingfilet
300 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gul paprika
1 stk
Vårløk
1 pakke
Bønnespirer
1 pakke
Eggenudler
200 g
Hønsebuljong
1 pakke
Sitrongress
1 stk
Ingefær
1 bit
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til suppen med litt finhakket chili.
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
Skrell ingefæren og kutt den i skiver. Grovhakk sitrongresset. Skrell og finhakk den halve hvitløken, og kutt paprikaen i tynne staver og vårløken i tynne skiver.
Kok opp en kjele med 5 dl vann og hønsebuljongen. Tilsett sitrongresset, ingefærskivene og 2 ss soyasaus, og la det småkoke i ca. 5 minutter.
Varm opp en stekepanne med 2 ss olje til høy varme. Stek kyllingen i 3–4 minutter. Tilsett hvitløken, paprikaen, bønnespirene og vårløken, og stek videre i ca. 1 minutt.
Fordel suppen og ønsket mengde nudler i to skåler. Ha i kyllingen og grønnsakene, og topp med 1 ss soyasaus på hver porsjon.
Fun fact! Ingefærplanten er i slekt med blant annet gurkemeie og kardemomme. Ingefærroten, som er den delen vi bruker i maten, har vært brukt i både mat og naturmedisin i tusener av år.
Vel bekomme!