Asiatisk kylling- og nudelsuppe med ingefær, sitrongress, paprika, vårløk og bønnespirer

Asiatisk kylling- og nudelsuppe med ingefær, sitrongress, paprika, vårløk og bønnespirer

Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Hvete

Basisvarer:
  • Olje
  • soyasaus
Strimlet kyllingfilet
300 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gul paprika
1 stk
Vårløk
1 pakke
Bønnespirer
1 pakke
Eggenudler
200 g
(Egg, Hvete)
Hønsebuljong
1 pakke
Sitrongress
1 stk
Ingefær
1 bit
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til suppen med litt finhakket chili.

Tilbered nudlene som anvist på pakken. 
Skrell ingefæren og kutt den i skiver. Grovhakk sitrongresset. Skrell og finhakk den halve hvitløken, og kutt paprikaen i tynne staver og vårløken i tynne skiver. 
 Kok opp en kjele med 5 dl vann og hønsebuljongen. Tilsett sitrongresset, ingefærskivene og 2 ss soyasaus, og la det småkoke i ca. 5 minutter.
Varm opp en stekepanne med 2 ss olje til høy varme. Stek kyllingen i 3–4 minutter. Tilsett hvitløken, paprikaen, bønnespirene og vårløken, og stek videre i ca. 1 minutt. 
Fordel suppen og ønsket mengde nudler i to skåler. Ha i kyllingen og grønnsakene, og topp med 1 ss soyasaus på hver porsjon.  
Fun fact! Ingefærplanten er i slekt med blant annet gurkemeie og kardemomme. Ingefærroten, som er den delen vi bruker i maten, har vært brukt i både mat og naturmedisin i tusener av år.
Vel bekomme!