Fiskekaker med brokkoli, krydrede poteter og kremet fiskesaus
Ny oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Laktosefritt smør
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Poteter
350 g
Potetkrydder
1 pakke
Laktosefri crème fraîche
150 g
Kinesisk hvitløk
1 stk
Gressløk
1/2 pakke
Grove fiskekaker
480 g
Brokkoli
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag potetmos av potetene om dere har tid og barna foretrekker det.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kutt brokkolien i buketter. Fordel brokkolien uteover et stekebrett med bakepapir og ha over litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien i ovnen i ca. 20 minutter. Når det er ca. 12 minutter igjen av steketiden, tar du stekebrettet ut av ovnen, legger fiskekakene oppå stekebrettet og fortsetter å steke i ca. 12 minutter, eller til fiskekakene er gjennomvarme.
Kok potetene i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og press hvitløken. Stek hvitløken i ca. 2 minutter i en liten kjele på middels varme med 1 ss laktosefritt smør. Spe på med ca. 2 dl vann og den laktosefrie creme fraichen. Kok opp og la den småkoke frem til servering. Finhakk gressløken og ha i sausen mot slutten av koketiden. Smak til med salt og pepper.
Hell vannet av potetene, og vend inn ca. 1 ss olivenolje og potetkrydderet.
Vel bekomme!