Shakshouka: Egg i tunisisk tomatsaus servert med multibrød, koriander og fetaost
Ny oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- sukker
Squash
1 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Gul løk
1 stk
Spisspaprika
1 stk
Chiliflak
1/2 pakke
Chipotlemiks
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Tomatpuré
1 boks
Egg
4 stk
Fetaost
100 g
Koriander
1/2 bunt
Rustikke multibrød
2 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp retten med litt tabascosaus for sterkere smak!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skyll squashen og kutt den i skiver. Fordel squashskivene utover i en ildfast form og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek skivene i ovnen i 10–15 minutter.
Skrell løken og den halve hvitløken. Finhakk hvitløken, og kutt løken og paprikaen i tynne skiver. Varm opp en stor stekepanne med ca. 2 ss olje til middels høy varme. Stek løken, paprikaen, 2 ts chipotlekrydder og 1 ts chiliflakes i ca. 10 minutter, til grønnsakene er myke. Ha i hvitløken og stek det hele videre i et lite minutt. Tilsett deretter de hakkede tomatene, 2 ts tomatpuré, 1 ts sukker og litt salt og pepper. Skru ned varmen og la tomatsausen småkoke under lokk i 10–15 minutter.
Ha de ovnsbakte squashskivene i tomatsausen når tomatsausen har fått koke i 10–15 minutter. Lag deretter 4 fordypninger i overflaten på tomatsausen med en skje, og knekk et egg i hver fordypning. Legg på lokket igjen og la det hele småkoke videre i 5–8 minutter.
Varm multibrødene i oven i 4- 5 minutter.
Smuldre fetaosten over stekepannen med sausen og eggene. Grovhakk korianderen, og strø den og chiliflakesene over retten. Server stekepannen rett på bordet, og dypp multibrødene i tomatsausen.
Fun fact! Ordet shakshouka er arabisk slang som betyr "en blanding", og er hentet ut fra verbet shakka som betyr "å klumpe seg sammen". Retten består av posjerte egg i tomatsaus med chili og hvitløk, og er ofte krydret med spisskummen, kajennepepper og muskat. I det nordafrikanske og jødiske kjøkken blir shakshouka servert både til frokost og middag!
Vel bekomme!