Fiskegrateng med persille- og soyasmør, poteter og glaserte gulrøtter
Ny oppskrift
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
Poteter
1000 g
Fiskegrateng
1600 g
Panko
1 pakke
Gulrøtter
1000 g
Honning
2 pakke
Gul løk
1 stk
Kruspersille
½ pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend inn litt finhakket ingefær med gulrøttene når du har i honningen for ekstra god smak.
Sett stekeovnen på 200 grader. Sett på en kjele med vann til gulrøttene i punkt 4.
Ha potetene i en kjele og dekk dem med vann. Tilsett litt salt og gi det hele et oppkok. Skru ned til middels varme når det koker, og la potetene trekke i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Ha litt olje i bunnen av en ildfast form. Hell fiskegratengen over i formen og jevn den ut med en slikkepott eller en skje. Dryss over pankoen og ha på noen små klatter med smør. Stek gratengen midt i ovnen i 20–25 minutter.
Skrell gulrøttene og kutt dem i staver. Kok gulrotstavene i kjelen fra punkt 1 i ca. 5 minutter. Sil deretter av vannet og ha gulrotstavene tilbake i kjelen sammen med honningen og 1 ss smør. Stek gulrøttene på lav varme til smøret og honningen har festet seg godt i dem. Smak til med salt og pepper.
Skrell og finhakk løken. Skyll og finhakk kruspersillen. Smelt ca. 150 gram smør i en kjele, og ha i løken. Skru ned til lav varme og la smøret småkoke til det er nøttebrunt. Rør jevnlig og pass på at smøret ikke svir seg. Ta kjelen av varmen når smøret har blitt nøttebrunt, og vend inn persillen og 2 ss soyasaus.
Server fiskegratengen med de glaserte gulrøttene, potetene og persille- og soyasmøret.
Vel bekomme!