Pizza med mozzarella, skinke og mais, servert med frisk salat
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Gul løk
1 stk
Maiskorn
1 pakke
Pizzabunner av fullkorn
720 g
Pizzasaus
600 ml
Revet mozzarella
200 g
Kokt skinke i strimler
300 g
Crispisalat
1 stk
Pære
1 stk
Lime
1 stk
Lettrømme
150 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Krydre pizzaene med ditt favorittkrydder! Kanskje litt chiliflakes til de voksne og basilikum og oregano til barna?
Sett stekeovnen på 250 grader. Bruk gjerne varmluftsfunksjonen om du har.
Skrell og finhakk løken. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek løken i 2-3 minutter, eller til den er blank.
Legg pizzabunnene utover to stekebrett med bakepapir. Smør et lag pizzasaus på hver bunn. Strø over løken og mozzarellaen. Hell laken av maisen, og fordel maisen og skinken oppå mozzarellaen. Stek pizzaene i ovnen i ca. 10 minutter, eller til de har fått litt farge.
Kutt enden av salaten, skyll salatbladene i kaldt vann, og kutt dem i grove biter. Kutt pæren i terninger. Bland salaten og pæren i en serveringsskål, og vend inn litt olivenolje og limesaft.
Server lettrømmen til retten. Smak gjerne til med litt limesaft, salt og pepper.
Fun fact! Mozzarella er verdens mest spiste ost! Osten har sitt opphav i Italia, og ble tradisjonelt laget med melk fra den italienske vannbøffelen. I dag lages osten vanligvis av kumelk som er billigere og mer tilgjengelig enn bøffelmelk.
Vel bekomme!