Fiskegrateng med fennikel- og eplesalat, småpoteter og persillesmør
Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
Småpoteter
600 g
Fiskegrateng
1200 g
Panko
1 pakke
Fennikel
1 stk
Hjertesalat
1 pakke
Rødt eple
1 stk
Sitron
1/2 stk
Persille
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett litt grovhakket hardkokt egg i estragonsmøret!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok småpotetene i lettsaltet vann i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Ha litt olje i bunnen av en ildfast form. Hell fiskegratengen i formen, og jevn den ut med en slikkepott eller en skje. Strø over pankoen, og fordel noen små smørklatter på toppen. Stek gratengen midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Skyll fennikelen og hjertesalaten, og skrell eplet. Kutt fennikelen og eplet i så tynne skiver som mulig, gjerne med en mandolin eller ostehøvel. Hvis fennikelen har grønne skudd på toppen, kan du grovhakke disse og bruke dem som pynt oppå salaten. Fjern bunnen på hjertesalaten og kutt hjertesalaten i strimler. Ha fennikel- og epleskivene i en serveringsskål sammen med salaten, og vend inn ønsket mengde saft fra sitronen og litt salt, pepper og olivenolje.
Finhakk persillen. Smelt 5–6 ss smør og tilsett persillen og litt salt og pepper.
Vel bekomme!