Albóndigas i tomatsaus med saltkokte poteter, ruccola og Grana Padano

Albóndigas i tomatsaus med saltkokte poteter, ruccola og Grana Padano

Ny oppskrift
Under 35 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Bygg
    ·
  • Havre
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Poteter
400 g
Egg
1 stk
(Egg)
Panko
1/2 pakke
(Soya, Hvete)
Chorizodeig
350 g
Gul løk
1/2 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Gul paprika
1 stk
Moste tomater
350 ml
Hønsebuljong
1 pakke
Koriander og kruspersille
1/2 pakke
Grove bagetter
1 pakke
(Bygg, Havre, Hvete, Rug)
Ruccola
100 g
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland litt finhakket hvitløk sammen med smør og topp bagettene med hvitløkssmøret ved servering.

Sett stekeovnen på 220 grader. 
Ha potetene i en kjele, dekk dem med vann og tilsett 2 ss salt. Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Rens paprikaen og kutt den i biter. Riv Grana Padano-osten på et rivjern, og skyll ruccolaen i kaldt vann. Grovhakk persillen fra urtepakken. 
 Bland egget sammen med pankoen i en bolle, og kna chorizodeigen inn i blandingen med hendene. Fukt hendene med litt vann og form deigen til kjøttboller. Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme, og stek kjøttbollene 2–3 minutter, til de har en jevn stekeskorpe. Legg kjøttbollene over på en tallerken.
 Ha litt ny olje i kjelen du stekte kjøttbollene i og varm den opp igjen til middels høy varme. Stek løken, hvitløken og paprikaen i 2-3 minutter, til løken er blank. Tilsett de moste tomatene, hønsebuljongen, persillen og kjøttbollene, kok opp, og la det hele småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Stek bagettene i ovnen i ca. 10 minutter.
Topp retten med ruccolaen og Grana Padano-osten.
Vel bekomme!