Hjemmelaget fiskesuppe med sei og reker servert med steinsovnsbakt brød
Ny oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Skalldyr·
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- smør
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
400 g
Sellerirot
250 g
Seifilet
450 g
Reker
100 g
Helmelk
1 l
Sitron
½ stk
Rustikke multibrød
4 stk
Gressløk
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt olivenolje, salt og pepper på brødene før servering.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og finhakk løken. Skrell gulrøttene og selleriroten. Kutt gulrøttene, selleriroten og fisken i terninger, og hell laken av rekene.
Smelt 3 ss smør i en kjele, og rør inn 3 ss hvetemel.
Varm opp en kjele med litt olje til høy varme. Stek løken, selleriroten og gulrøttene i ca. 4 minutter. Rør jevningen inn med grønnsakene. Spe på med melken, litt og litt under omrøring, og kok opp. Skru ned temperaturen til middels varme, tilsett fisketerningene og rekene, og la det hele trekke i 3-5 minutter, eller til fisken er gjennomkokt.
Varm de steinovnsbakte brødene i ovnen i 4-5 minutter.
Smak til suppen med saften fra sitronen, salt og pepper. Ikke la suppen koke etter at sitronsaften er tilsatt, den kan skille seg på grunn av syren.
Finhakk gressløken og server den til suppen.
Vel bekomme!