Ovnsbakt lyrfilet med hummersaus, småpoteter, smørstekt rosenkål og asparges

Ovnsbakt lyrfilet med hummersaus, småpoteter, smørstekt rosenkål og asparges

3.93 (72)
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Skalldyr
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
  • smør
Småpoteter
300 g
Rosenkål
200 g
Asparges
100 g
Hummersaus
1 pakke
(Skalldyr, Fisk, Melk, Laktose)
Sitron
1 stk
Lyrfilet
375 g
(Fisk)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp retten med reker og dill!

Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok poteter i lettsaltet vann i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den med litt kjøkkenpapir. Fordel fisken i en ildfast form, og krydre den med litt salt og pepper. Stek formen i ovnen i 8–10 minutter. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Varm opp hummersausen i en liten kjele på lav varme.
Rens rosenkål, og kutt dem i to. Fjern den harde bunnen på hver asparges. Varm opp en stekepanne med litt smør til middels høy varme, og stek rosenkål og asparges i 3–4 minutter. Krydre med litt salt.                   
Kutt sitronen i båter og server sitronbåtene til retten. 
Vel bekomme!