Ovnsbakt lyrfilet med hummersaus, småpoteter, smørstekt rosenkål og asparges
3.93 (72)
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Skalldyr·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Pepper
- salt
- smør
Småpoteter
300 g
Rosenkål
200 g
Asparges
100 g
Hummersaus
1 pakke
Sitron
1 stk
Lyrfilet
375 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp retten med reker og dill!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok poteter i lettsaltet vann i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den med litt kjøkkenpapir. Fordel fisken i en ildfast form, og krydre den med litt salt og pepper. Stek formen i ovnen i 8–10 minutter. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Varm opp hummersausen i en liten kjele på lav varme.
Rens rosenkål, og kutt dem i to. Fjern den harde bunnen på hver asparges. Varm opp en stekepanne med litt smør til middels høy varme, og stek rosenkål og asparges i 3–4 minutter. Krydre med litt salt.
Kutt sitronen i båter og server sitronbåtene til retten.
Vel bekomme!