Byggkornsalat med bakt sellerirot, chevre, syltet rødløk og grønnkålpesto
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Bygg·
- Hasselnøtter·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Byggkorn
125 g
Sellerirot
300 g
Chevre
120 g
Pære
1 stk
Syltet rødløk
1 pakke
Dill
1 pakke
Grønnkål
100 g
Hasselnøtter
80 g
Sitron
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til pestoen med litt hvitløk!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Tilbered byggkornene som anvist på pakken.
Skrell selleriroten og kutt den opp i store terninger. Fordel terningene utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn med olje, salt og pepper. Stek i 15- 20 minutter til selleriroten har fått litt farge og har myknet.
Rist hasselnøttene i en tør stekepanne på medium høy varme. Kjør hasselnøttene sammen med grønnkålen, 1 dl olivenolje og en halv sitron med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Vask pæren og kutt opp i skiver. Bland sammen salaten med byggkorn, spinat, syltet rødløk, smuldret chèvre, hakket dill og selleriroten. Topp med pære og grønnkål pesto.
Vel bekomme!