Crispy kylling med chilicoleslaw, teriyakisaus og lime- og korianderris
4.01 (103)
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- pepper
- salt
Jasminris
150 g
Koriander
1 bunt
Lime
1 stk
Crispy kylling
300 g
Chilimajones
85 g
Strimlet kålsalat
120 g
Gulrot
1 stk
Teriyakisaus
1 pakke
Vårløk
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server korianderen ved siden av i stedet for å vende den inn i risen hvis noen i familien ikke liker koriander.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Fordel kyllingen utover et stekebrett med bakepapir. Stek kyllingen i ovnen i 12–15 minutter, eller til den er gjennomvarm.
Grovriv gulroten på et rivjern. Ha den strimlede kålsalaten og gulroten i en bolle og vend inn chilimajonesen. Smak til med salt, pepper og litt saft fra limen. Kutt vårløken i skiver, og vend den inn i coleslawen eller ha den i en separat skål for servering.
Finhakk korianderen. Vend korianderen inn med den ferdigkokte risen og smak til med saft fra halve limen.
Server den crispy kyllingen med chilicoleslawen, lime- og korianderrisen og teriyakisausen.
Fun fact! Ordet "coleslaw" er sannsynligvis en anglifisering av det nederlandske ordet "koolsla", som betyr kålsalat. Den coleslaw-varianten vi spiser i dag oppsto sannsynligvis på midten av 1700-tallet.
Vel bekomme!