Ovnsbakt torsk med søtpotetmos, romanesco og soya- og ingefærsmør
Ny oppskrift
Under 45 min
5 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
Søtpoteter
4 stk
Romanesco
1 stk
Grønn knutekål
1 stk
Torskefilet
675 g
Ingefær
1 bit
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Skvis litt sitronsaft over fisken før steking!
Sett stekeovnen på 220 grader. Bruk gjerne varmluftsfunksjonen.
Kok opp ca. 1 liter vann i en kjele. Skrell og kutt søtpotetene i grove biter. Kok søtpotetbitene i vannet i 15-20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Kutt romanescoen i buketter og skrell og kutt knutekålen i terninger. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir og krydre med salt og pepper. Stek brettet i ovnen i ca. 20 minutter.
Tørk av fisken med litt kjøkkenpapir. Fordel fisken i en ildfast form, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek fisken i ovnen i 8-12 minutter.
Skrell og finriv ønsket mengde av ingefæren på et rivjern. Smelt 4-5 ss smør i en liten kjele på middels høy varme. Tilsett 1 ss soyasaus, og la barna være med å smake til med ingefæren.
Hell vannet av søtpotetene og mos dem sammen med 2 smør. Spe på med 2 dl melk, litt og litt, under omrøring, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. Bruk en stavmikser om du ønsker en glattere mos.
Vel bekomme!