Gul linsedhal med ovnsbakt flaskegresskar, eple, raita og nanbrød
Ny oppskrift
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Linsemiks
125 g
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Kokosmelk
1 liten boks
Ingefær
1 bit
Garam masala-krydder
1 pakke
Karri
1 pakke
Norsk eple
1 stk
Gul løk
1 stk
Lime
1 stk
Flaskegresskar
1 stk
Koriander
1/2 bunt
Kjerneblanding
1 pakke
Raita
150 g
Nanbrød
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du kokosflak hjemme? Rist dem i en stekepanne og bruk dem som topping!
Sett stekeovnen på 200 grader.
Skrell og finhakk nok av ingefæren til at du kan måle opp ca. 2 ts finhakket ingefær. Skrell løken og hvitløken. Finhakk hvitløken, og kutt løken og eplet i terninger.
Skyll gresskaret godt. Kutt gresskaret i to på langs og skrap ut førene med en skje. Kutt deretter gresskaret i skiver. Fordel skivene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 20–30 minutter.
Varm opp en gryte med litt olje til middels høy varme. Ha i karri og garam masala-krydder i gryten, og la det surre i et lite minutt. Tilsett deretter hvitløken, ingefæren, løken og eplebitene, og stek videre i 3 minutter, eller til løken er gyllen. Ha i linsene, kokosmelken og 2,5 dl vann, og gi det hele et oppkok. Skru ned varmen og la gryten småkoke i 20–25 minutter. Rør om innimellom. Smak til med salt, pepper og saft fra limen før servering.
Varm nanbrødene i ovnen i 2–3 minutter.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme. Rist kjerneblandingen i et par minutter, til kjernene er gylne. Grovhakk korianderen. Server kjerneblandingen, raitaen, nanbrødene og korianderen til retten.
Vel bekomme!