Pasta carbonara med bacon, grønne erter, Gran Biraghi og tomatsalat

Pasta carbonara med bacon, grønne erter, Gran Biraghi og tomatsalat

Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

6 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Egg
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Linguine
400 g
(Gluten, Egg)
Linguine
250 g
(Gluten, Egg)
Baconterninger
300 g
Gul løk
1 stk
Grønne erter
250 g
Kremfløte
4 dl
(Melk, Laktose)
Tobladssalat
150 g
Tomater
2 stk
Gran Biraghi
1 pakke
(Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Spar på litt av kokevannet fra pastaen, og bruk det til å spe ut sausen om den blir for tykk.

Tilbered pastaen som anvist på pakken. Tilpass mengden pasta til din familie. Hell vannet av pastaen når den er ferdig, og ha pastaen tilbake i kjelen.  
Skrell løken og kutt den i tynne skiver. Knekk 3 egg og skill eggeplommene fra eggehvitene. Pisk eggeplommene sammen i en skål. 
 Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme, og stek baconet i 3-4 minutter, til det er gyllent og sprøtt. Tilsett løkskivene, og stek videre til løken er gyllen. Tilsett kremfløten og la det hele småkoke i ca. 5 minutter. Vend inn ertene mot slutten av koketiden. Smak til med salt og pepper, og rør inn eggeplommene rett før servering. Spe på med mer fløte hvis sausen blir for tykk.
Skyll tobladssalaten i kaldt vann og tørk den lett. Kutt tomatene i biter. Bland salaten og tomatbitene i en bolle og drypp over litt olivenolje.
Bland sausen inn med pastaen. Finriv Gran Biraghi-osten og strø den over pastaen ved servering.
Vel bekomme!