Viltkarbonader i steinsoppsaus med smørstekte kantareller og ovnsbakte grønnsaker

Viltkarbonader i steinsoppsaus med smørstekte kantareller og ovnsbakte grønnsaker

4.11 (72)
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Gulrøtter
400 g
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Småpoteter
300 g
Gressløk
1/2 pakke
Kantareller
100 g
Elgkarbonader (inneholder svin)
420 g
(Soya, Melk, Laktose)
Steinsoppsaus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server retten med litt rørte tyttebær.

Sett stekeovnen på 240 grader.
Skrell og kutt gulrøttene og selleriroten i grove biter. Fordel grønnsakene og småpotetene utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek brettet i ovnen i 15–20 minutter.
 Varm opp en stor stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek elgkarbonadene i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme. Hell deretter i steinsoppsausen og gi det hele et raskt oppkok. Skru ned til lav varme og la det hele trekke frem til resten av middagen er ferdig.
Rens kantarellene for eventuell jord og rusk, og kutt dem i mindre biter. Varm opp en stekepanne med litt smør til middels høy varme, og stek kantarellene i ca. 5 minutter, til de er gylne. Snu kantarellene underveis. Legg de ferdigstekte kantarellene i en serveringsskål.
Finhakk gressløken og vend den inn med grønnsakene før servering. 
Hvorfor ta risker når du kantareller? Kantarellen er en utsøkt matsopp med en deilig, litt krydret smak, som passer perfekt i supper og sauser eller som tilbehør til forskjellige retter. Denne delikatessen har sesong i norge fra juni til oktober, så er du heldig kan du finne noen godbiter hvis du går ut og leter!
Vel bekomme!