Karbonader i fløtesaus med ovnsbakte gulrøtter og ertepuré
Ny oppskrift
Under 20 min
4 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Gulrøtter
600 g
Grønne erter
250 g
Magre biffkarbonader
450 g
Fløtesaus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server retten med litt rørte tyttebær!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell gulrøttene og kutt dem i grove biter. Fordel gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Kok opp en kjele med vann og kok ertene i ca. 2 minutter. Hell av vannet og tilsett ½ ss smør, og kjør det hele til en jevn puré med en stavmikser eller i en blender. Spe på med ½ dl melk til puréen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek karbonadene i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme. Hell over fløtesausen, og gi sausen et raskt oppkok.
Vel bekomme!