Lettsaltet torsk med småpoteter, råkostsalat og eggesmør med dill

Lettsaltet torsk med småpoteter, råkostsalat og eggesmør med dill

3.93 (76)
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Egg
  • salt
  • smør
Småpoteter
300 g
Gulrøtter
2 stk
Grønt eple
1 stk
Sitron
1 stk
Lettsaltet torskefilet
375 g
(Fisk)
Dill
1/2 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend litt av dillen inn med potetene før servering.

Kok småpotetene i en kjele med lettsaltet vann i ca. 15 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sett på en separat kjele med vann til fisken i punkt 4.
Kok et egg i en liten kjele i ca. 9 minutter. Avkjøl det ferdigkokte egget i kaldt vann og skrell det.
Skrell og grovriv gulrøttene og eplet, og bland alt sammen i en serveringsskål. Smak til med saft fra ca. 1/3 av sitronen.
La fisken trekke i kjelen fra punkt 1 i 8–10 minutter, eller til den flaker seg. Vannet skal helst ikke koke, men være rett under kokepunktet. 
Grovhakk egget og finhakk dillen. Smelt 3 ss smør i kjelen du kokte egget i, og vend inn eggebitene, dillen og saft fra ca. 1/3 av sitronen. 
Kutt resten av sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
Vel bekomme!