Ovnsbakt kyllinglår med grønnsaker, mandelpotetmos og hollandaise saus
Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Mandelpoteter
400 g
Lettmelk
1-2.5 dl
Kyllinglår
520 g
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
Gulrot
1 stk
Hollandaise
220 ml
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kan også tilsette litt finhakkede urter i potetmosen for ekstra smak
Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
Sett på en kjele med kokevann og skrell potetene. Del de i to hvis de er store ha de i kjelen. Kokes i ca 15 min. til de er møre. Imens potetene koker skrelles gulerøttene og kuttes i tykke skiver.
Ha gulerøttene og blomkål/brokkolibukettene i en ildfast form med litt olje, salt og pepper. Legg kyllinglårene på toppen og krydre de også med salt og pepper.
Stekes i ovnen i 10-15 min. Du kan sjekke temperaturen på kyllingen med et steketermometer, den skal ligge på ca 70 grader.
Når potetene er møre siler du av vannet og moser potetene med 1 ss smør og melk til ønsket konsistens. smak til med salt.
Varm opp hollandaise sausen i en kjele og server!
Vel bekomme!