Ovnsbakt kyllinglår med grønnsaker, mandelpotetmos og hollandaise saus

Ovnsbakt kyllinglår med grønnsaker, mandelpotetmos og hollandaise saus

Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Mandelpoteter
400 g
Lettmelk
1-2.5 dl
(Melk, Laktose)
Kyllinglår
520 g
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
Gulrot
1 stk
Hollandaise
220 ml
(Egg, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kan også tilsette litt finhakkede urter i potetmosen for ekstra smak

Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
Sett på en kjele med kokevann og skrell potetene. Del de i to hvis de er store ha de i kjelen. Kokes i ca 15 min. til de er møre. Imens potetene koker skrelles gulerøttene og kuttes i tykke skiver. 
Ha gulerøttene og blomkål/brokkolibukettene i en ildfast form med litt olje, salt og pepper. Legg kyllinglårene på toppen og krydre de også med salt og pepper. 
Stekes i ovnen i 10-15 min. Du kan sjekke temperaturen på kyllingen med et steketermometer, den skal ligge på ca 70 grader.
Når potetene er møre siler du av vannet og moser potetene med 1 ss smør og melk til ønsket konsistens. smak til med salt.
Varm opp hollandaise sausen i en kjele og server!
Vel bekomme!