Urtepanert flyndrefilet med kaperssmør, knuste poteter og ovnsbakt sellerirot

Urtepanert flyndrefilet med kaperssmør, knuste poteter og ovnsbakt sellerirot

Ny oppskrift
Under 35 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Poteter
400 g
Kapers
1 glass
Banansjalottløk
1 stk
Sitron
1 stk
Urtepanert flyndrefilet
300 g
(Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt potetene i båter og stek dem i ovnen med selleriroten om du ønsker det.

Sett stekeovnen på 250 grader.
Skrell og kutt selleriroten i terninger. Fordel selleriroten utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og salt. Stek selleriroten i ovnen i 15-20 minutter.
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
Skrell og kutt banansjalottløken i skiver. Sil laken av kapersene, og kutt sitronen i båter. Varm opp en liten kjele med litt olje til høy varme. Stek løken i 2-3 minutter, til den er blank. Ha i kapersene, saft fra en sitronbåt og 2 ss smør. La kaperssmøret stå på lav varme frem til servering.
Varm opp en stekepanne med 1 ss smør til middels varme. Stek fisken i 3-4 minutter på hver side, eller til den er gjennomvarm.
Sil vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen med 1 ss smør, og knus dem lett sammen med en gaffel. Krydre med salt og pepper.
Server med resten av sitronbåtene.
Vel bekomme!