Ovnsbakt kylling med maiskrem, småpoteter, brokkolini og steinsoppsaus

Ovnsbakt kylling med maiskrem, småpoteter, brokkolini og steinsoppsaus

Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Flytende honning
  • melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Kyllingfilet uten skinn
420 g
Chipotlemiks
1 pakke
Brokkolini
150 g
Maiskorn
1 pakke
Småpoteter
300 g
Steinsoppsaus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hell eventuelle rester av honning- og smørblandingen fra stekepannen over kyllingen før du steker den i ovnen.

Sett stekeovnen på 220 grader. 
Kok småpotetene i lettsaltet vann i 18–20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Kok brokkolinien med potetene de siste 2 minuttene av koketiden. 
 Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek kyllingen i ca. 2 minutter på hver side. Tilsett 1 ts flytende honning, chipotlemiksen og 1 ss smør. Ha kyllingen på et stekebrett, og stek i ovnen i ca. 10 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. 
Varm opp steinsoppsausen i en kjele på middels varme under omrøring. 
 Sil vannet av maiskornene, og ha maiskornene i en kjele sammen med ½ dl melk. Gi det hele et raskt oppkok, og kjør blandingen til en krem med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og smør.
Fun fact! Brokkolinien har røtter i det asiatiske kjøkkenet, og ble introdusert i Norge i 2011. Brokkolinien ligner brokkolien, men er mindre og har søtere smak.
Vel bekomme!