Meksikansk tomatsuppe med bønner og mais servert med kjøttdeigspyd og sprøstekt hvetetortilla
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- sukker
Panko
3 ss
Lettmelk
1 dl
Kjøttdeig av svin og storfe
200 g
Chipotlemiks
½ pakke
Grillspyd
4 stk
Hvetetortillaer
4 stk
Three spice
1 pakke
Tomatsuppe
800 g
Maiskorn
1 pakke
Svarte bønner
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til suppen med chiliflakes eller fersk chili om du liker det litt spicy.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Bland pankoen og melken sammen i en stor bolle, og la det stå i ca. 10 minutter.
Skjær hvetetortillaene i tynne strimler. Fordel strimlene utover en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek formen i ovnen i 6-8 minutter, eller til tortillastrimlene er gylne og sprø.
Ha kjøttdeigen, litt salt og chipotlemiksen i bollen med pankoblandingen fra punkt 2, og bland godt sammen. Fukt hendene og klem kjøttdeigblandingen rundt 4 grillspyd. Legg kjøttdeigspydene på et stekebrett med bakepapir. Stek brettet i ovnen i 8-10 minutter, eller til kjøttdeigspydene er gjennomstekte.
Sil laken av maisen. Skyll bønnene godt i kaldt vann. Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek halvparten av tacokrydderet i ca. 1 minutt. Tilsett suppen og kok opp under omrøring. La suppen småkoke i ca. 5 minutter, eller til den er gjennomvarm. Ha maisen og bønnene i suppen, og smak til med resten av tacokrydderet og litt sukker, salt og pepper.
Server tortillaene og kjøttdeigspydene til suppen.
Vel bekomme!