Meksikansk tomatsuppe med bønner og mais servert med kjøttdeigspyd og sprøstekt hvetetortilla

Meksikansk tomatsuppe med bønner og mais servert med kjøttdeigspyd og sprøstekt hvetetortilla

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Panko
3 ss
(Soya, Hvete)
Lettmelk
1 dl
(Melk, Laktose)
Kjøttdeig av svin og storfe
200 g
Chipotlemiks
½ pakke
Grillspyd
4 stk
Hvetetortillaer
4 stk
(Hvete)
Three spice
1 pakke
Tomatsuppe
800 g
(Laktose)
Maiskorn
1 pakke
Svarte bønner
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til suppen med chiliflakes eller fersk chili om du liker det litt spicy.

Sett stekeovnen på 200 grader. 
Bland pankoen og melken sammen i en stor bolle, og la det stå i ca. 10 minutter.
 Skjær hvetetortillaene i tynne strimler. Fordel strimlene utover en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek formen i ovnen i 6-8 minutter, eller til tortillastrimlene er gylne og sprø.
 Ha kjøttdeigen, litt salt og chipotlemiksen i bollen med pankoblandingen fra punkt 2, og bland godt sammen. Fukt hendene og klem kjøttdeigblandingen rundt 4 grillspyd. Legg kjøttdeigspydene på et stekebrett med bakepapir. Stek brettet i ovnen i 8-10 minutter, eller til kjøttdeigspydene er gjennomstekte.
 Sil laken av maisen. Skyll bønnene godt i kaldt vann. Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek halvparten av tacokrydderet i ca. 1 minutt. Tilsett suppen og kok opp under omrøring. La suppen småkoke i ca. 5 minutter, eller til den er gjennomvarm. Ha maisen og bønnene i suppen, og smak til med resten av tacokrydderet og litt sukker, salt og pepper.
Server tortillaene og kjøttdeigspydene til suppen.
Vel bekomme!