Pestobakt laks servert med frisk potet- og spinatsalat
Ny oppskrift
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Olivenolje
- pepper
- salt
Poteter
1000 g
Spinat
200 g
Banansjalottløk
2 stk
Tomater
3 stk
Sitron
1 stk
Laksefilet
900 g
Grønn pesto
1 glass
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk et steketermometer til laksen! Sett termometeret i den tykkeste delen av fisken, og stek fisken til den har en kjernetemperatur på 48–54 grader.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Legg potetene i en kjele og dekk dem med kaldt vann. Ha i litt salt, og gi det hele et oppkok. Skru ned til middels varme og la potetene trekke i 20–25 minutter. Hell vannet av de ferdigkokte potetene og kutt hver potet i to eller fire biter avhengig av størrelse.
Skyll fisken i kaldt vann og tørk den med litt kjøkkenpapir eller et rent kjøkkenhåndkle. Fordel fiskestykkene utover i en ildfast form, og fordel pestoen på toppen av fiskestykkene. Stek formen i ovnen i 8–10 minutter, til fisken er fast, men har en lys rosa kjerne.
Skyll spinaten. Skrell og finhakk banansjalottløkene. Kutt tomatene i terninger. Bland sammen potetbitene, spinaten, løken og tomatene i en serveringsbolle. Smak til med med salt, pepper, olivenolje og saft fra sitronen.
Vel bekomme!