Lasagne bolognese servert med frisk salat

Lasagne bolognese servert med frisk salat

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

6 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Balsamicoeddik
  • olivenolje
Bolognesesaus
1200 g
(Selleri)
Ferske pastaplater
2 pakke
(Egg, Hvete)
Bechamelsaus
600 g
(Hvete, Melk, Laktose)
Revet mozzarella
150 g
(Melk, Laktose)
Isbergsalat
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Tomater
2 stk
Gul paprika
2 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Varm opp bolognesesausen i en kjele før du monterer lasagnen. Det er enklere å fordele sausen når den er varm.

Sett stekeovnen på 200 grader.
Finn frem en ildfast form som rommer ca. 3 liter. Smør bunnen av formen med litt olivenolje og dekk bunnen av formen med et lag bolognesesaus. Dekk bolognesesausen med et lag pastaplater, og fortsett med et lag bolognesesaus, noen klatter bechamelsaus og litt olivenolje. Gjenta til formen er nesten full. Avslutt med et lag bolognesesaus med noen klatter bechamelsaus og litt olivenolje. Strø over mozzarellaen til slutt. Stek formen i ovnen i 15–20 minutter, til osten er gyllen.
Kutt isbergsalaten i biter og skyll den. Kutt tomatene i båter og paprikaene i staver. Bland sammen isbergsalaten, tomatene, paprikaene og rødkålen i en serveringsskål. Smak til med olivenolje og balsamico.
Vel bekomme!