Fish and chips servert med ertepuré, revet gulrot og remulade

Fish and chips servert med ertepuré, revet gulrot og remulade

Ny oppskrift
Under 35 min
7 Ingredienser

Ingredienser

6 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Gluten
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
1000 g
Potetkrydder
2 pakke
(Sulfitt)
Tempurafisk
900 g
(Gluten, Fisk, Laktose)
Grønne erter
500 g
Gulrøtter
400 g
Sitron
1 stk
Remulade
2 pakke
(Egg)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server fisken og potetbåtene med en god mateddik for mer autentisk smak.

Sett stekeovnen på 220 grader. Bruk varmluftsfunksjon hvis ovnen din har det. Sett en kjele med vann på kok.
Kutt potetene i båter og ha dem i en ildfast form. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek potetene i ovnen i ca. 25 minutter, eller til de er gylne og sprø. Vend inn potetkrydderet når potetene er ferdigstekte.
Fordel fisken utover et stekebrett med bakepapir. Stek fisken i ovnen i 12–15 minutter, eller til den er gyllen og sprø.
Skrell og grovriv gulrøttene. Ha de revne gulrøttene i en skål, og smak til med saft fra sitronen.
Kok ertene i kjelen fra punkt 1 i 2–3 minutter. Hell av vannet, tilsett 2 ss smør og 0,5 dl melk og kjør det hele sammen til en jevn puré med en stavmikser. Spe på med melk hvis puréen blir for tykk, og smak til med salt og pepper.
Kutt sitronen i båter. Server fisken og potetbåtene med ertepuréen, de revne gulrøttene, remuladen og sitronbåtene.
Vel bekomme!