Hvitløksmarinerte svinekoteletter med eggenudler og grønnsaker i spicy teriyakisaus

Hvitløksmarinerte svinekoteletter med eggenudler og grønnsaker i spicy teriyakisaus

Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Hvitløksmarinerte svinekoteletter
350 g
Spisskål
1 bit
Grønne bønner
1 pakke
Koriander
1 bunt
Teriyakisaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Chiliflak
1 pakke
Eggnudler
200 g
(Egg, Hvete)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til teriyakisausen med revet ingefær, presset hvitløk eller limesaft.

Sett stekeovnen på 220 grader. 
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kjøttet i 2 minutter på hver side. Legg kjøttet over på et stekebrett, og stek det i ovnen i 10-15 minutter.
Kutt spisskålen i grove biter og finhakk korianderen. 
 Ha litt ny olje i stekepannen og varm den opp til middels høy varme. Stek spisskålen og aspargesbønnene i 3-4 minutter. Tilsett teriyakisausen og korianderen mot slutten av steketiden. Smak til med chiliflakes, salt og pepper. 
Tilbered nudlene som anvist på pakken. Vend de ferdigkokte nudlene inn med grønnsakene fra punkt 4. 
Skjær kjøttet i tynne skiver før servering.
Fun fact! Teriyaki er en japansk tilberedningsteknikk hvor mat stekes eller grilles i en marinade av soyasaus, mirin og sukker. Ordet teriyaki kommer fra ordet teri, som refererer til den skinnende overflaten maten får på grunn av sukkeret i marinaden, og yaki, som betyr grilling eller steking.
Vel bekomme!