Wraps med crispy kikerter, feta, ovnsbakt søtpotet og spicy urtedressing
Ny oppskrift
Under 25 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Kikerter
1 pakke
Karri
1 pakke
Søtpotet
1 stk
Rød spisskål
1/2 stk
Lime
2 stk
Vårløk
1 pakke
Fetaost
100 g
Fullkornstortillaer
8 stk
Rød chili
1 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Mynte
1 pakke
Koriander og kruspersille
1/2 pakke
Grønn chili
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk extra virgin olivenolje i mynte- og korianderdressingen for best mulig resultat!
Sett stekeovnen på 200 grader.
Hell laken av kikertene og tørk dem med et kjøkkenhåndkle. Fordel kikertene utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn karrikrydderet og stek brettet i ovnen i ca. 5 minutter. Ta deretter ut stekebrettet og vend inn ca. 1 ts olje. Stek brettet videre i ovnen i 10–15 minutter, til kikertene er gylne.
Skyll søtpotetene godt og kutt dem i store terninger. Fordel søtpotetene utover et stekebrett med bakepapir og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 10-15 minutter.
Pakk tortillaene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i ca. 10 minutter.
Kutt spisskålen i tynne skiver, og finhakk den røde chilien. Bland sammen spisskålen og chilien i en skål, og smak til med saft fra en av limene og litt salt.
Skyll og tørk korianderen fra urtepakken og mynten. Skrell og grovhakk hvitløken. Grovhakk den grønne chilien. Ha korianderen, chilien, mynten, hvitløken og 1 dl olivenolje i et litermål, og kjør det hele til en jevn dressing med en stavmikser. Smak til med saft fra den andre limen og litt salt og pepper.
Kutt vårløken i tynne skiver og smuldre fetaosten i biter med hendene. Ha vårløken og osten i hver sin serveringsskål.
Vel bekomme!