Rødbete bourguignon med rotgrønnsaker, potetmos og urter
Ny oppskrift
Under 40 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Banansjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Portobellosopp
2 stk
Gulrot
1 stk
Sellerirot
300 g
Rødbete
1 stk
Grønne linser
1 pakke
Timian
1 pakke
Tomatpuré
1 boks
Alkoholfri rødvin
1 flaske
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Gudbrandsdalsost
1 skive
Sitron
1 stk
Koriander og kruspersille
1/2 pakke
Potetmos
500 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag denne retten dagen i forveien. Den smaker enda bedre etter en natt i kjøleskapet!
Skrell banansjalottløken og hvitløken. Kutt banansjalottløken i store biter, og finhakk hvitløken. Børst vekk eventuell jord og rusk fra portobellosoppene og kutt soppene i store skiver. Skrell gulroten, selleriroten og rødbeten. Kutt gulroten i grove biter, selleriroten i terninger og rødbeten i båter.
Hell laken av linsene og skyll dem i kaldt vann. Plukk bladene av timianen.
Varm opp en stor gryte med litt olje til middels høy varme. Stek hvitløken og banansjalottløken i et par minutter, til løken er gyllen. Tilsett selleriroten, rødbeten, soppen, gulroten og litt over halvparten av timianen. Krydre med litt salt og pepper. Stek grønnsakene i ca. 5 minuntter, og ha deretter i tomatpuré, rødvinen, grønnsaksbuljongen og 3 dl vann. Riv Gudbrandsdalsosten i mindre biter og ha den i gryten. Gi det hele et oppkok og la det småkoke i 20–30 minutter, eller til grønnsakene er møre. Tilsett linsene helt mot slutten av koketiden, og smak til med salt, saft fra sitronen og rikelig med pepper.
Varm opp potetmosen i en kjele på middels varme under lokk. Rør om innimellom. Smak til med salt og smør før servering.
Finhakk kruspersillen. Topp retten med kruspersillen og resten av timianen ved servering.
Fun fact! Denne retten er inspirert av den franske kjøttgryten boeuf bourguignon. Navnet "bourguignon" kommer sannsynligvis av at retten vanligvis lages med rødvin fra den historiske franske regionen Burgund (Bourgogne på fransk).
Vel bekomme!