Indisk biryani med karriris, blomkål, raita og nanbrød

Indisk biryani med karriris, blomkål, raita og nanbrød

Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Basmatiris
125 g
Karri
1 pakke
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Blomkål
1 stk
Bakepotet
1 stk
Garam masala
1 pakke
Nanbrød
2 stk
(Hvete)
Raita
150 g
(Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Koriander
1 bunt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp retten med finhakket fersk chili.

Sett stekeovnen på 200 grader.
Tilbered risen som anvist på pakken. Ha karrikrydderet i kokevannet med risen. 
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Kutt blomkålen i små buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Skrell og kutt bakepoteten i terninger. 
Kok potetterningene i 10–12 minutter. Kok blomkålen i samme kjele de siste 3–4 minuttene av koketiden. 
 Varm opp en stor stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek potetterningene, løken, hvitløken og blomkålen i 4–5 minutter. Tilsett garam masala-krydderet og risen, og stek videre i 3–4 minutter. Smak til med salt og pepper.
Varm nanbrødene i ovnen i 2–3 minutter. 
Finhakk korianderen. Topp den indiske biryanien med korianderen, og server nanbrødene og raitaen ved siden av.
Vel bekomme!