Eplebreserte pølser med glasert rødløk, erter og potetmos med gressløk
Ny oppskrift
Under 40 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
Poteter
400 g
Rødløk
1 stk
Rødt eple
1 stk
Jægerpølser
1 pakke
Eplejuice
2,5 dl
Grønne erter
250 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til potetmosen med din favorittsennep!
Skrell potetene og kutt dem i to. Kok potetbitene i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell rødløken og kutt den i tynne skiver. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels varme, og stek rødløkskivene i 3–4 minutter, eller til løken er blank. Tilsett 0,5 ss sukker og 0,5 ss eddik, og la det hele småkoke til væsken er kokt inn i løken.
Kutt eplene i båter, og skjær små snitt i pølsene. Varm opp en stekepanne med litt smør til middels høy varme. Stek eplene i 2–3 minutter, og legg eplebåtene over på en tallerken. Ha pølsene i pannen og stek dem i 2–3 minutter. Tilsett eplejuicen, og la det hele småkoke til pølsene er gjennomvarme. Legg pølsene over på en tallerken, og la eplesjyen småkoke videre til den har en tykkere konsistens. Vend inn eplebåtene, ertene og pølsene ca. 2 minutter før servering.
Sil vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen i et par minutter. Mos potetene sammen med 1 ss smør, og spe på med 1 dl melk, litt og litt, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!