Butter Chicken med krydderris og rabarbrachutney
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Eplesidereddik
- olje
- smør
- sukker
Rabarbra
4 stk
Rødløk
½ stk
Ingefær
1 bit
Basmatiris
125 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Kinesisk hvitløk
½ stk
Kyllinglårfilet
400 g
Butter chicken-paste
1 glass
Kremfløte
3 dl
Spinat
50 g
Vårløk
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Oppbevar rabarbrachutneyen i et rent og tett glass i kjøleskapet. Da holder den i opptil to uker!
Skrell rabarbrastilkene og kutt dem i biter. Ta vare på skallet fra rabarbraene. Skrell og finhakk rødløken og ingefæren. Ha rabarbraskallet, rødløken, ingefæren, 2 ss mateddik og 4 ss sukker i kjelen, og la det hele koke i ca. 5 minutter. Ta ut rabarbraskallet med en skje. Tilsett rababrabitene, rør om, og la det hele småkoke i 15-20 minutter.
Tilbered risen som ansvist på pakken, men ha det tyrkiske krydderet i kokevannet.
Skrell og finhakk hvitløken. Skyll spinaten i kaldt vann, og kutt vårløken i tynne skiver. Skjær kyllingen i biter.
Varm opp en vid kjele med 2 ss olje og 2 ss smør til middels høy varme. Stek kyllingen i 1-2 minutter, til den har en jevn stekeskorpe. Ha i hvitløken og halvparten av butter chicken-pasten, og stek videre i 2-3 minutter. Tilsett kremfløten, og la det hele småkoke i ca. 5 minutter. Ha i spinaten de siste 2 minuttene av koketiden. Smak til med resten av butter chicken-pasten.
Topp gryten med vårløken ved servering.
Vel bekomme!