Ovnsbakt kveite med brokkolikrem, ovnsbakte poteter og løk med eggesmør
Ny oppskrift
Under 40 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- egg
- laktosefri melk
- laktosefritt smør
- olje
- pepper
- salt
Poteter
350 g
Gul løk
1 stk
Brokkoli
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Kveiteskiver
450 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til brokkolikremen med litt sitron- eller limesaft for ekstra god smak.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell løken, og kutt den og potetene i båter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 25-30 minutter, eller til potetbåtene er gjennomstekte.
Kok opp ca. 1 liter vann i en kjele. Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i grove biter. Skrell hvitløken. Kok brokkolien og hvitløken i 8-10 minutter, eller til brokkolien er helt gjennomkokt. Kok 1 egg sammen med brokkolien og hvitløken i 7-9 minutter.
Krydre fisken med salt og pepper. Fordel fisken og en klatt laktosefritt smør i en ildfast form. Stek fisken i ovnen i 8-10 minutter. Når skinnet og benet slipper lett fra fisken, er fisken ferdig. Fjern skinnet og benet fra fisken før servering.
Skyll egget i kaldt vann, skrell det og kutt det i biter. Smelt ca. 2 ss laktosefritt smør i en liten kjele og vend inn eggebitene.
Sil vannet av brokkolien og hvitløken, og la det dampe seg tørt i kjelen i et par minutter. Kjør brokkolien og ønsket mengde av hvitløken glatt sammen med 1 dl laktosefri melk og 1 ss laktosefritt smør med en stavmikser eller i en blender. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!