Ovnsbakt kveite med brokkolikrem, ovnsbakte poteter og løk med eggesmør

Ovnsbakt kveite med brokkolikrem, ovnsbakte poteter og løk med eggesmør

Ny oppskrift
Under 40 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • egg
  • laktosefri melk
  • laktosefritt smør
  • olje
  • pepper
  • salt
Poteter
350 g
Gul løk
1 stk
Brokkoli
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Kveiteskiver
450 g
(Fisk)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til brokkolikremen med litt sitron- eller limesaft for ekstra god smak.

Sett stekeovnen på 220 grader.
 Skrell løken, og kutt den og potetene i båter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 25-30 minutter, eller til potetbåtene er gjennomstekte.  
Kok opp ca. 1 liter vann i en kjele. Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i grove biter. Skrell hvitløken. Kok brokkolien og hvitløken i 8-10 minutter, eller til brokkolien er helt gjennomkokt. Kok 1 egg sammen med brokkolien og hvitløken i 7-9 minutter.
Krydre fisken med salt og pepper. Fordel fisken og en klatt laktosefritt smør i en ildfast form. Stek fisken i ovnen i 8-10 minutter. Når skinnet og benet slipper lett fra fisken, er fisken ferdig. Fjern skinnet og benet fra fisken før servering.
Skyll egget i kaldt vann, skrell det og kutt det i biter. Smelt ca. 2 ss laktosefritt smør i en liten kjele og vend inn eggebitene.
Sil vannet av brokkolien og hvitløken, og la det dampe seg tørt i kjelen i et par minutter. Kjør brokkolien og ønsket mengde av hvitløken glatt sammen med 1 dl laktosefri melk og 1 ss laktosefritt smør med en stavmikser eller i en blender. Smak til med salt og pepper. 
Vel bekomme!