Fiskekaker med knuste poteter, eggesmør og kokte gulrøtter og sukkererter

Fiskekaker med knuste poteter, eggesmør og kokte gulrøtter og sukkererter

Ny oppskrift
Under 35 min
6 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
700 g
Potetkrydder
2 pakke
(Sulfitt)
Egg
2 stk
(Egg)
Gulrøtter
600 g
Sukkererter
150 g
Fiskekaker
720 g
(Fisk, Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt finhakkede ferske urter i eggesmøret eller sammen med de knuste potetene!

Skrell potetene om ønskelig, og kok dem i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
Kok eggene i vannet med potetene i 7-9 minutter.
Skrell og kutt gulrøttene i terninger. Sett en kjele med ca. 6 dl vann og litt salt på kok.
Ta de ferdigkokte eggene opp av vannet med potetene. Skyll eggene i kaldt vann, skrell dem og kutt dem i biter. Smelt ca. 4 ss smør i en kjele, og vend inn eggebitene.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek fiskekakene i 3-4 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme.
Kok gulrotterningene i vannet fra punkt 3 i ca. 3 minutter. Ha sukkerertene i vannet når det er ca. 1 minutt igjen av koketiden.
Hell vannet av potetene, og knus dem grovt sammen med ca. 4 ss olivenolje og potetkrydderet. Smak eventuelt til med salt og pepper.
Tips! Fiskekakene kan også stekes i ovnen i en ildfast form i 10-15 minutter.
Vel bekomme!