Marokkansk gryte med appelsin og kikerter servert med quinoa og yoghurtdressing med mynte

Marokkansk gryte med appelsin og kikerter servert med quinoa og yoghurtdressing med mynte

Ny oppskrift
Under 40 min
16 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Ingefær
1 bit
Rød chili
1 stk
Søtpotet
1 stk
Spisspaprika
1 stk
Aubergine
1 stk
Banansjalottløk
1 stk
Appelsin
1 stk
Gulrot
1 stk
Kikerter
1 pakke
Kokosmelk
1 stor boks
Garam masala-krydder
1 pakke
Mexican BBQ
1 pakke
(Sulfitt)
Mynte
1 pakke
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Sitron
1 stk
Ferdigkokt quinoa
200 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til gryten med litt malt kanel, eller ha en kanelstang i gryten sammen med det andre krydderet. Husk i så fall å ta kanelstangen ut av gryten før servering.

Skrell og finhakk halvparten av ingefæren. Finhakk chilien. Kutt søtpoteten, spisspaprikaen og auberginen i terninger. Skrell banansjalottløken og kutt den i fire båter på langs. Skrell gulroten og kutt den i grove biter.
Kutt appelsinen i to. Skrell én av halvdelene og kutt den i skiver. Press saften fra resten av appelsinen over i en skål.
 Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Ha i garam masala-krydderet, det meksikanske grillkrydderet, chilien og ingefæren. Stek blandingen i et lite minutt, og ha deretter i aubergineterningene. Stek videre til auberginen er mør, og ha deretter i paprikaen, gulroten, løken og søtpoteten. Stek det hele videre under omrøring i ca. 4 minutter. Tilsett kikertene, kokosmelken, appelsinsaften og halvparten av appelsinskivene. Gi det hele et oppkok og la gryten småkoke i 20–30 minutter. Smak til med salt og pepper før servering.
 Finhakk mynten og bland den sammen med yoghurten. Smak til med salt, pepper og saft fra halve sitronen.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek quinoaen i ca. 5 minutter, til den er gjennomvarm.
Server gryten med quinoaen og mynteyoghurt. Topp med resten av appelsinskivene og mynten. Kutt resten av sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
Fun fact! Ordet quinoa kommer fra Quechua-språkene, som er den største språkfamilien blant Sør-Amerikas urbefolkning.
Vel bekomme!