Bakt potet med skinke, chorizo, mais, rødløk og parmesan

Bakt potet med skinke, chorizo, mais, rødløk og parmesan

Ny oppskrift
Under 45 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie
  • laktosefritt smør
  • olje
  • pepper
  • salt
Bakepoteter
2 stk
Rødløk
1 stk
Grønn paprika
1/2 stk
Tomat
1 stk
Maiskorn
1 pakke
Kokt skinke i strimler
200 g
Chorizo
100 g
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Laktosefri lettrømme
150 g
(Melk)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Gratiner potetene noen ekstra minutter i ovnen etter topping, slik at osten smelter!

Sett stekeovnen på 240 grader.
Kutt bakepotetene i to på langs. Stikk noen hull i potetene med en gaffel, og pakk dem inn i aluminiumsfolie. Fordel bakepotetene utover et stekebrett, og stek dem i ovnen i ca. 40 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Skrell og finhakk rødløken og kutt paprikaen og tomaten i terninger. Hell laken av maiskornene. Ha paprikaen, tomaten og maisen i separate skåler for servering.
Kutt chorizoen i strimler. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek skinken, chorizoen og rødløken i 2-3 minutter.
Grav ut litt av kjernen på de ferdigstekte potetene og fyll potetene med grønnsakene, skinken, chorizoen, den laktosefri lettrømmen, Gran Biraghi-osten og en klatt laktosefritt smør. Krydre med salt og pepper.
Fun fact! Chorizo-pølsen stammer fra Spania og Portugal! Pølsen er hovedsakelig laget av svinekjøtt og krydder, og dens karakteristiske rødfarge kommer fra paprika. En spansk skikk fra 1800-tallet sier at man skal lage like mange chorizopølser som året har dager, og i tillegg femti pølser ekstra for de dagene man får gjester.
Vel bekomme!