Ovnsbakt kylling og grønnsaker i kremet garam masala-saus servert med ris
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- soyasaus
Basmatiris
125 g
Gul løk
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Brokkoli
½ stk
Garam masala
1 pakke
Skivet kyllingfilet
350 g
Kokosmelk
1 liten boks
Spinat
50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt finhakket chili i formen med kyllingen og grønnsakene for en spicy vri på retten.
Sett stekeovnen på 210 grader.
Skrell og kutt løken i tynne skiver, og skrell og finhakk hvitløken. Kutt brokkolien i buketter. Fordel løken, hvitløken og brokkolien utover i en ildfast form, og vend inn ønsket mengde av garam masala-krydderet, ca. 2 ss soyasaus og litt olje og pepper. Stek formen i ovnen i ca. 10 minutter.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en stekepanne med olje til høy varme. Stek kyllingskivene i 3-4 minutter på hver side. Ta den ildfaste formen ut av ovnen, legg kyllingen oppå grønnsakene, og topp med kokosmelken. Stek formen videre i ovnen i 8-9 minutter.
Skyll spinaten og vend den inn med grønnsakene og kyllingen før servering.
Vel bekomme!