Ovnsbakt kylling og grønnsaker i kremet garam masala-saus servert med ris

Ovnsbakt kylling og grønnsaker i kremet garam masala-saus servert med ris

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olje
    • pepper
    • soyasaus
    Basmatiris
    125 g
    Gul løk
    ½ stk
    Kinesisk hvitløk
    ½ stk
    Brokkoli
    ½ stk
    Garam masala
    1 pakke
    Skivet kyllingfilet
    350 g
    Kokosmelk
    1 liten boks
    Spinat
    50 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Ha litt finhakket chili i formen med kyllingen og grønnsakene for en spicy vri på retten.

    Sett stekeovnen på 210 grader.
    Skrell og kutt løken i tynne skiver, og skrell og finhakk hvitløken. Kutt brokkolien i buketter. Fordel løken, hvitløken og brokkolien utover i en ildfast form, og vend inn ønsket mengde av garam masala-krydderet, ca. 2 ss soyasaus og litt olje og pepper. Stek formen i ovnen i ca. 10 minutter.
    Tilbered risen som anvist på pakken. 
    Varm opp en stekepanne med olje til høy varme. Stek kyllingskivene i 3-4 minutter på hver side. Ta den ildfaste formen ut av ovnen, legg kyllingen oppå grønnsakene, og topp med kokosmelken. Stek formen videre i ovnen i 8-9 minutter. 
    Skyll spinaten og vend den inn med grønnsakene og kyllingen før servering. 
    Vel bekomme!