Koreansk bibimbap med teriyakistekt tofu og shiitake, friske grønnsaker, speilegg og ris

Koreansk bibimbap med teriyakistekt tofu og shiitake, friske grønnsaker, speilegg og ris

Ny oppskrift
Under 25 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Jasminris
150 g
Tofu
1/2 pakke
(Soya)
Teriyakisaus
100 g
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Reddiker
1 pakke
Agurk
1/2 stk
Bønnespirer
1 pakke
Shiitakesopp
100 g
Spinat
100 g
Egg
2 stk
(Egg)
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Chiliflak
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp bibimbapen med srirachasaus for mer spicy smak.

Sett stekeovnen på 230 grader.
Tilbered risen som anvist på pakken.
 Press så mye væske du kan ut av tofuen ved å pakke den inn i et rent kjøkkenhåndkle og presse den forsiktig mellom to tallerkener. Skjær tofuen i jevnstore terninger. Vend terningene i 1 ss av teriyakisausen og fordel dem utover et stekebrett. Stek tofuterningene i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gylne.
Skyll reddikene og kutt dem i tynne skiver. Kutt den halve agurken i tynne strimler. 
 Rens shiitakesoppen for eventuell jord og rusk. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek soppen i 8–10 minutter, til den er gyllen. Tilsett 1 ts av teriyakisausen mot slutten av steketiden. Legg soppen over på et fat. 
Ha litt ny olje i stekepannen fra punkt 5 om nødvendig, og varm opp pannen igjen til middels høy varme. Stek spinaten i et par minutter, til den "faller sammen". Krydre med salt og pepper. Ha spinaten over i en serveringsskål.
Stek speilegg av eggene i stekepannen du brukte til soppen og spinaten. Krydre speileggene med litt salt og pepper.
Dander risen i dype skåler og fordel tofuen, shiitakesoppen, spinaten, grønnsakene fra punkt 4, bønnespirene og speileggene på toppen. Topp skålene med sesamfrøene, ønsket mengde chiliflakes og resten av teriyakisausen.
Fun fact! Bibimbap, som betyr "blandet ris", er koreansk gatemat som har blitt populær over hele verden i løpet av de siste årene. Agurk, reddiker, bønnespirer og sopp er noen av de mest brukte ingrediensene i bibimbap, men retten kan varieres i det uendelige.
Vel bekomme!