Gulrot- og currysuppe med kylling, quinoa, eple og koriander

Gulrot- og currysuppe med kylling, quinoa, eple og koriander

4.18 (85)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Liste
Liste
Bilder
Gulrøtter
400 g
Rød currypaste
30 g
Helmelk
5 dl
(Melk, Laktose)
Hønsebuljong
1 pakke
Liten kokosmelk
1 boks
Lime
1 stk
Grønt eple
1 stk
Vårløk
1/2 pakke
Koriander
1/2 bunt
Skivet kyllingfilet
250 g
Ferdigkokt quinoa
200 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt ingefær i suppen før du kjører den sammen med stavmikseren for enda mer smak!

Skrell gulrøttene og kutt dem i biter på ca. 2 x 2 cm. Varm opp en mellomstor kjele med litt olje til middels høy varme, og stek gulrøttene i 2-3 minutter. Tilsett currypasten og stek videre i ca. 1 minutt. Ha i melken, hønsebuljongen og kokosmelken, kok opp, og la det hele småkoke under lokk i ca. 15 minutter.
Kutt eplet i terninger. Grovhakk korianderen og kutt vårløken i tynne skiver. Skjær kyllingen i biter. 
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kyllingen i 4-5 minutter, eller til den er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. Stek quinoaen sammen med kyllingen de siste ca. 2 minuttene av steketiden. Vend inn epleterningene, vårløken og korianderen rett før servering. 
 Kjør blandingen fra punkt 1 til en jevn suppe med en stavmikser, og smak til med salt, pepper og saft fra limen.
Topp suppen med kyllingen, quinoaen, eplet, vårløken og korianderen. 
Fun fact! Koriander er en populær krydderplante i mange land, men det er ikke alle som er like begeistrede for den spesielle smaken. Noe forskning har vist at mange i vesten ikke liker koriander og at flere synes den smaker såpe. De lærde strides om grunnen til dette; noen mener det er genetisk, mens andre mener det er en vanesak.
Vel bekomme!