Hjemmelaget hønsefrikasse med kokte poteter og aspargesbønner
Ny oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- pepper
- salt
- smør
Hønsefrikassékjøtt
650 g
Lettmelk
5 dl
Hønsebuljong
1 pakke
Kålrot
300 g
Gulrøtter
400 g
Poteter
700 g
Koriander og kruspersille
1/2 pakke
Grønne bønner
250 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha en klatt créme fraîche i frikasséen for en fyldigere smak!
Kok potetene i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt gulrøttene og kålroten i terninger.
Smelt 2 ss smør i en vid kjele. Rør inn 2 ss hvetemel og hønsebuljongen, og spe på med melken, litt og litt, under omrøring. Kok opp og ha i gulrot- og kålrotterningene. La det hele koke i 10-15 minutter. Ha i hønsekjøttet de siste 3 minuttene av koketiden. Smak til med salt og pepper.
Kutt aspargesbønnene i to, ha dem i en kjele, og dekk dem med vann. Kok opp, og la bønnene koke i 1-2 minutter.
Finhakk kruspersillen fra urtepakken og server den til retten.
Vel bekomme!