Hjemmelaget fiskesuppe med lyr, reker, gulrot, purreløk og bladpersille
Ny oppskrift
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Skalldyr·
- Bygg·
- Havre·
- Fisk·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- margarin
- pepper
- salt
- vann
Margarin
2 ss
Hvetemel
2–3 ss
Fiskebuljong
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Helmelk
5 dl
Vann
5–7 dl
Sitron
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Purreløk
½–1 stk
Lyrfilet
375 g
Lyngen-reker
1 pakke
Bladpersille
½ pakke
Grove bagetter
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For variasjon kan du også tilsette litt karri og/eller fennikelfrø i suppen. Tilsett en spiseskje eller to med lett crème fraîche eller en skvett matfløte, for en mer kremet suppe.
Forvarm stekeovnen til 200 grader varmluft.
Smelt margarin i en vid kjele og ha i hvetemel (se tips). Spe inn ca. 5 dl vann imens du visper, og ha i fiskebuljong og grønnsaksbuljong. Kok opp og la det småkoke i 5 minutter. Visp så inn inn ca. 5 dl melk. Kok opp, mens du rører underveis.
Skrell gulrot, og skyll purren godt. Kutt grønnsakene i strimler. Gulroten kan godt rives på et rivjern. Skyll fisken, og del den i terninger.
Tilsett grønnsaker og fisk i suppen, og la det hele småkoke videre i 4–5 minutter til alt er gjennomvarmt og grønnsakene er møre. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Om suppen er tykk, kan du spe den ut med litt mer vann.
Stek bagettene etter anvisning på pakken. Skyll, tørk og grovhakk persille. Sett klart reker. Strø persille og reker over suppen ved servering.
Server hjemmelaget fiskesuppe med gulrøtter, purreløk, lyr. Strø reker og persille over. Server grove bagetter ved siden av.
Middagsrester? Ta vare på resten av suppen, og server den som en liten lunsj eller forrett dagen etter.
Vel bekomme!