Spicy lammekjøttboller med stekt tomat og rødløk, avokadodressing og fullkornsbulgur
Ny oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Bulgur
125 g
Avokado
1 stk
Hvitløksdressing
1 pakke
Kjøttdeig av lam og storfe
300 g
Chiliflak
1 pakke
Tyrkisk krydder
1 pakke
Tomat
1 stk
Rødløk
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag grillspyd av lammekjøttdeigen! Klem kjøttdeigen rundt grillspydene og grill dem i 2-3 minutter på hver side.
Tilbered bulguren som anvist på pakken.
Del avokadoen i to, fjern stenen, og skrap ut avokadokjøttet med en skje. Knus avokadoen med en gaffel i en serveringsskål, og bland inn hvitløksrømmen.
Bland lammekjøttdeigen sammen med halvparten av det tyrkiske krydderet, litt salt og ønsket mengde chiliflakes i en bolle. Form deigen til små kjøttboller. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek kjøttbollene i ca. 5 minutter, eller til de er gjennomstekte. Legg kjøttbollene over i en serveringsskål.
Skrell og finhakk rødløken, og kutt tomaten i terninger. Ha litt olivenolje i stekepannen og varm den opp igjen til middels varme. Stek rødløken og cherrytomatene i 3-4 minutter, og krydre med litt salt og pepper.
Smak til bulguren med resten av det tyrkiske krydderet ved servering.
Vel bekomme!