Spicy lammekjøttboller med stekt tomat og rødløk, avokadodressing og fullkornsbulgur

Spicy lammekjøttboller med stekt tomat og rødløk, avokadodressing og fullkornsbulgur

Ny oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Bulgur
125 g
(Hvete)
Avokado
1 stk
Hvitløksdressing
1 pakke
(Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Kjøttdeig av lam og storfe
300 g
Chiliflak
1 pakke
Tyrkisk krydder
1 pakke
Tomat
1 stk
Rødløk
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag grillspyd av lammekjøttdeigen! Klem kjøttdeigen rundt grillspydene og grill dem i 2-3 minutter på hver side.

Tilbered bulguren som anvist på pakken. 
 Del avokadoen i to, fjern stenen, og skrap ut avokadokjøttet med en skje. Knus avokadoen med en gaffel i en serveringsskål, og bland inn hvitløksrømmen.
 Bland lammekjøttdeigen sammen med halvparten av det tyrkiske krydderet, litt salt og ønsket mengde chiliflakes i en bolle. Form deigen til små kjøttboller. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek kjøttbollene i ca. 5 minutter, eller til de er gjennomstekte. Legg kjøttbollene over i en serveringsskål. 
 Skrell og finhakk rødløken, og kutt tomaten i terninger. Ha litt olivenolje i stekepannen og varm den opp igjen til middels varme. Stek rødløken og cherrytomatene i 3-4 minutter, og krydre med litt salt og pepper. 
Smak til bulguren med resten av det tyrkiske krydderet ved servering.
Vel bekomme!