Grillet soyamarinert indrefilet av svin med ingefærstekt savoykål, jasminris og hoisinsaus
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Gluten·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Marinert indrefilet av svin
600 g
Marinert indrefilet av svin
300 g
Hoisinsaus
2 pakke
Jasminris
400 g
Sesamfrø
1 pakke
Ingefær
1 bit
Kinesisk hvitløk
½ stk
Frisk savoykålblanding
600 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk et steketermometer til kjøttet hvis du har det. Kjøttet har en rosa kjerne ved en kjernetemperatur på ca. 70 grader og er gjennomstekt ved 76 grader.
Klargjør grillen. Legg mindre kull på den ene siden av grillen, slik at du får én grillsone med direkte varme og én med indirekte varme.
Pensle kjøttet med olje og krydre det med salt og pepper. Grill kjøttet på direkte varme i ca. 2 minutter på hver side, til det har en gyllen stekeskorpe. Legg kjøttet over på indirekte varme og stek det videre i 15–18 minutter. Ta kjøttet av grillen og la det hvile i 5–10 minutter. Pensle kjøttet med ønsket mengde av hoisinsausen og skjær det i fine skiver ved servering. Server resten av hoisinsausen ved siden av.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrap skallet av ingefæren med en skje og finriv ingefæren på et rivjern. Skrell og finhakk hvitløken.
Varm opp en stekepanne med ca. 2 ss olje til middels høy varme. Stek savoykålblandingen, hvitløken og ingefæren i 3–4 minutter, eller til grønnsakene er gjennomstekte, men fortsatt litt sprø. Tilsett 2 ss smør og krydre med salt og pepper mot slutten av steketiden. Eventuelt kan du pakke grønnsakene i aluminiumspakker og grille dem på indirekte varme i 6–8 minutter.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist sesamfrøene under stadig omrøring i 30–40 sekunder, eller til de er gylne. Vend sesamfrøene inn med den ferdigkokte risen.
Passer det ikke å grille? Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme, og stek kjøttet i et par minutter på hver side, til det har en gyllen stekeskorpe. Ha kjøttet over i en ildfast form og stek det ferdig i ovnen på 180 grader i 15–18 minutter.
Vel bekomme!